Schade aan stucwerk kan allerlei oorzaken hebben: na brand of door lekkage. Maar door een scherp, hard voorwerp kan ook een putje in een gladde muur zijn ontstaan. Of een heel oud, niet onderhouden plafond met ornamenten valt langzaam uit elkaar… Hoe dan ook, een schade is vervelend. Niemand wil schimmel op een badkamerplafond, of mosgroei op het buitengevelstucwerk. Een stukadoor van het Stucgilde heeft voor u bij elke schade een oplossing.
Als vakman is de restauratiestukadoor geschoold om elke schade adequaat aan te pakken. Dit kan eventueel in samenspraak met de verzekeringsmaatschappij worden opgelost. Een stukadoor van het Stucgilde werkt aan de hand van het volgende stappenplan:
Stap 1: Inventarisatie en documentatie van de schade aan het stucwerk.
Stap 2: Samenstellen van een plan van aanpak.
Stap 3: Uitvoeren van de reparaties aan het stucwerk.
Stap 4: Maken verslag verloop herstelproces.
Online schades oplossen is onmogelijk!
Iedere schade is in principe uniek. Onze advies is, voordat er offertes en uitvoeringsplannen met bijbehorende planningen gemaakt worden, de schade goed in kaart te brengen. Door gedegen onderzoek kunnen de mogelijke oplossingen besproken worden. Sommige schades zijn eenvoudig en goed door vakmensen opgelost worden. Er zijn ook veel schadegevallen bekend die door een expert bekeken moeten worden. Helaas is er in het verleden veel monumentaal stucwerk verwoest of verkeerd gerestaureerd.
Besteksteksten restauratiestucwerk
Op initiatief van het Neerlandsch Stucgilde is het restauratie bestek stucadoorswerk ontwikkeld. In dit bestek worden alle soorten schades en hun mogelijke oplossingen aangedragen. De restauratiestukadoor, architect en aannemer kunnen aan de hand van dit bestek een duidelijke omschrijving en plan opstellen, zodat voor alle partijen helder is wat en waarom er precies moet gebeuren.