Lid worden van het Neerlandsch Stucgilde

Stucgilde lid word je niet zomaar. Van leden wordt verwacht dat ze de doelstellingen van het gilde actief uitdragen door zich aan de gedragsregels te houden. Als Gildebroeder lever je altijd de hoogste kwaliteit en span je je in om met collega restauratiespecialisten het ambacht én de fijne kneepjes van het vak op hoog niveau te houden. Aspirant leden van het Gilde moeten zich aan een accreditatieproces onderwerpen en op verschillende gebieden hun kennis en ervaring bewijzen.

Accreditatie door het Neerlandsch Stucgilde

Als u lid wilt worden van het Neerlandsch Stucgilde zijn er twee mogelijkheden:

  1. Als eigenaar/ondernemer bent u in het bezit van het diploma Restauratie Stukadoor en heeft de daarop rechthebbende titel “Meester Stukadoor”
  2. Als eigenaar/ondernemer wordt u door de accreditatiecommissie van het Neerlandsch Stucgilde als lid voorgedragen. Lees hier  hoe accreditatie werkt.

Voordelen lidmaatschap

Het lidmaatschap van het Stucgilde biedt de aangesloten bedrijven waar broederschap samen kunnen werken met collega-bedrijven om het vak naar een hoger niveau te krijgen en prachtig restauratief werk te kunnen maken. In het kort biedt het Stucgilde leden de volgende voordelen:

  • Een gedegen netwerk van gildebroeders
  • Via het Gilde staat u sterker als gesprekspartner en naar organisaties als restauratie specialist
  • De mogelijkheid kennis te delen met en te vergaren van collega`s
  • Bijscholing op hoog niveau
  • Het volgen van excursies op specialistisch vakgebied
  • Kwaliteitsverbeteringen

Contributie

Als lid van het Neerlandsch Stucgilde betaal je jaarlijks contributie. Deze bedraagt voor het jaar 2024 € 820,70 incl. btw.

Lid worden Stucgilde